Huwelijk Verlinde en Hoes weer 'helemaal goed'

Het huwelijk van Albert Verlinde en Onno Hoes is weer goed. "We hebben op tijd de correctieknop gevonden. Het gaat weer helemaal goed", zegt Verlinde woensdag in het AD. Eind vorig jaar doken foto's op van de burgemeester van Maastricht die zoende met de 24-jarige Ruud Schepers. Ook bleek Hoes Grindr, een datingapp voor homo's, te gebruiken en zei een 23-jarige man een affaire met Onno te hebben gehad.

De 52-jarige Hoes ontkende destijds dat hij een affaire had gehad, wel gaf hij toe Grindr te gebruiken en met Schepers te hebben gezoend. Verlinde en zijn man hebben hard gewerkt aan hun relatie. "We ondernemen samen meer dan voorheen, ik ben vaker in Maastricht te vinden, ook doordeweeks", vertelt Albert.

De 52-jarige presentator en musicalproducent heeft geen zin meer zich verder uit te laten over zijn huwelijk. "Ik ben terughoudend met wat ik zeg over onze relatie. Ik ben destijds open geweest, nu is het weer iets tussen ons", legt hij uit.

Verlinde heeft om aan zijn relatie te werken tijdelijk een stapje teruggedaan in zijn musicalbedrijf. "Of ik dat moeilijk vind? Nee, ik heb dat altijd heel goed gekund, relaxen", zegt hij. "Wat voor mij het belangrijkst is, is dat ik voldoende mensen om me geen heb aan wie ik met een gerust hart mijn werk kan overlaten."