'Geen bewijs voor ei-actie Justin Bieber'

Justin Bieber komt mogelijk weg met het smijten van eieren naar zijn buurman. De politie heeft bij een huiszoeking van Biebers optrekje geen bewijs tegen het Canadese tieneridool gevonden. Dat schrijft entertainmentwebsite TMZ op basis van ingewijden.

De politie hoopte Bieber op bewakingsbeelden te betrappen. Op de beelden is de 19-jarige zanger volgens ingewijden echter niet te zien. Ook is het de politie niet gelukt sms'jes van Bieber te achterhalen waarin hij opschept over het gooien van de eieren.

Vooralsnog heeft de politie alleen twee getuigenverklaringen en een video van TMZ in handen. De verklaringen zijn van Biebers buurman en diens 13-jarige dochter. Op de beelden van TMZ is niet veel te zien, wel is te horen dat de buurman ruzie maakt nadat de eieren zijn gegooid. De man die terug gilt en dreigt nog meer eieren te smijten, zou Bieber zijn.

Volgens politiebronnen wordt de zaak deze week naar het Openbaar Ministerie in Los Angeles gestuurd. Dat moet vervolgens bepalen of Bieber vervolgd wordt of niet.

De 19-jarige zanger haalde zich woensdagnacht nog meer problemen op de hals. Toen werd hij in Miami Beach gearresteerd na een illegale straatrace. Bieber was onder invloed, verzette zich bij zijn aanhouding en had een ongeldig rijbewijs op zak. Het tieneridool riskeert daarmee onder meer een rijontzegging, boete en celstraf. Inmiddels wordt gefluisterd dat de politie de omstandigheden rondom Biebers arrestatie heeft overdreven.