Tarantino's westernscript illegaal op internet

Het scenario van de western The Hateful Eight van Quentin Tarantino is illegaal op internet gezet. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline, die om juridische redenen de site niet wil noemen. Eerder deze week werd bekend dat Tarantino het scenario niet gaat verfilmen omdat het al illegaal was doorgespeeld aan allerlei acteurs en filmmakers in Hollywood.

Tarantino zei furieus te zijn, hij had het script immers in goed vertrouwen aan een handvol acteurs laten lezen. Vervolgens zou één van hun zaakwaarnemers er mee zijn gaan leuren, waarmee het hek van de dam was. De filmmaker gaf toen al aan het script alleen nog in boekvorm te willen publiceren. Het is nu wachten op een schadeclaim richting de betreffende website.

Wiens zaakwaarnemer heeft gelekt is niet bekend. Tarantino zei meteen in elk geval die van acteur Tim Roth niet te verdenken. Inmiddels heeft ook Michael Madsens kamp gereageerd. Dat stelt het scenario überhaupt nooit in handen te hebben gehad. Het scenario had geen watermerk, waarmee het vrijwel onmogelijk wordt de dader te achterhalen.


Tarantino's westernscript illegaal op internet (Foto: Novum)