[KNVB beker] Uitslag Ajax - Feyenoord

Ajax heeft in drie dagen tijd weer een overwinning op een topploeg in Nederland geboekt. De Amsterdammers zegevierden ditmaal in de kwartfinale van de KNVB beker met 3-1 tegen Feyenoord in de eigen ArenA. Loting moet uitwijzen aan welke club de Amsterdammers in de halve eindstrijd gekoppeld gaan worden.

Feyenoord was de beste ploeg in de beginfase en kwam al na zeven minuten op voorsprong dankzij een goal van Jean-Paul Boëtius. De buitenspeler hoefde de bal alleen maar in te tikken nadat Lex Immers Tonny Vilhena bediende, die op zijn beurt de bal over de uitkomende Kenneth Vermeer heen lobte.

De Rotterdammers gingen door en hadden zomaar op 0-2 kunnen staan nadat Vermeer een hoge bal miste. Nicolai Boilesen redde echter voor Ajax. Aan de andere kant was het na een half uur wel raak nadat Joris Mathijsen in de fout ging en de bal inleverde bij Daley Blind die Victor Fischer aanspeelde. De Deen baande zich een weg door de Feyenoord-verdediging en tekende de gelijkmaker aan. Nog voor rust had het 2-1 kunnen staan, maar Erwin Mulder redde op een schot van Riccardo van Rhijn en Sven van Beek haalde de rebound van Fischer van de lijn.

Na rust was het duel in evenwicht met enkele kansen aan beide zijden. Halverwege de tweede helft kwam Ajax dan toch op voorsprong nadat Mulder nog een kopbal van Joël Veltman onschadelijk wist te maken, maar bij de inzet van Bojan Krkic geen verweer meer had. Feyenoord probeerde nog wel de 2-2 te scoren, maar was niet meer bij machte om echt gevaarlijk te worden. In blessuretijd besliste Thulani Serero het duel: 3-1.