'Nürburgring in handen van Capricorn Group'

De Nürburgring komt in handen van de Capricorn Group, zo meldt Formule 1-journalist Joe Saward. De reden dat de deal nog niet bekend is gemaakt ligt in het feit dat de Duitse automobielfederatie ADAC bij de Europese Commissie heeft geklaagd over de gang van zaken. Het is onzeker hoe het verder zal gaan verlopen.

De Nürburgring balanceert al sinds juli 2012 op het randje van het faillissement, waardoor er een nieuwe investeerder gevonden moest worden. De deelstaat Rheinland-Pfalz en het Landkreis Ahrweiler besloten om een nieuwe uitbater te zoeken. ADAC was een van de inschrijvers op het uitbaten van het grandprixcircuit en de fameuze Nordschlieife, maar het bod werd als te laag beoordeeld. Ook Formule 1-baas Bernie Ecclestone deed een poging, tevergeefs, zo blijkt nu.

De Capricorn Group is een engineeringbedrijf dat hoogwaardige onderdelen produceert voor de automobiel- en motorsportindustrie. Een belangrijk deel van het door Robertino Wild geleide Düsseldorfse bedrijf, dat ook in de luchtvaart en de bouw actief is, is al gevestigd rond de Nürburgring. Wild wil het gebied rond het circuit uit laten groeien tot een cluster in de automobielindustrie. Het circuit blijft open, maar het nabijgelegen amusementspark past niet in het plaatje en verdwijnt mogelijk.