OM eist vrijspraak Badr Hari voor poging doodslag

Badr Hari en medeverdachte Ferhat Y. hebben zakenman Koen Everink volgens justitie meerdere keren geschopt en geslagen, maar van een poging tot doodslag was geen sprake. Wel handelden ze volgens het OM met voorbedachten rade en was dus sprake van een vooropgezet plan toen ze Everink in juli 2012 mishandelden in de Amsterdam Arena.

Op de tenlastelegging stond wel poging tot doodslag, maar daarvoor wordt vrijspraak geëist. De strafeis wordt later op de middag uitgesproken. Voor zware mishandeling met voorbedachten rade kan twaalf jaar cel worden opgelegd.

Everink eist een schadevergoeding van 63 duizend euro. Het OM vindt dit voor een deel terecht, maar heeft nog vragen over de hoogte van het bedrag.

"Het was een zeer ernstige mishandeling met grote gevolgen voor het slachtoffer", zei de officier, die daaraan toevoegde dat is gebleken dat slachtoffers uit angst geen aangifte durven te doen tegen Hari en getuigen geen verklaring durven af te leggen. De 29-jarige Hari wordt verdacht van acht mishandelingen en een verkeersdelict.