FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nederland
Nederland


'Advocaat in Bitcoins betalen mag niet'

Advocaten mogen zich niet in Bitcoins of andere cryptocurrencies laten uitbetalen. Dat stelt de Amsterdamse Orde van Advocaten, naar aanleiding van berichtgeving dat raadsman Peter Plasman betalingen in Bitcoins accepteert.

Alle advocaten hebben zich aan de verordening over betalingen te houden, stelt Deken van de orde Pieter van Regteren Altena. "In die verordening staat dat het in beginsel alleen giraal mag. Er is één uitzondering: contant. Maar dat is zeer beperkt", aldus van Regteren Altena tegen BNR. Het moet dus via het reguliere bancaire systeem, verduidelijkt hij.

Plasman zegt in een reactie dat hij zich gewoon aan de regels houdt. Als een klant in Bitcoins wil betalen dan komt deze langs op zijn kantoor, aldus de raadsman. "Vervolgens vindt er een transactie plaats, die tot gevolg heeft dat het verschuldigde bedrag op mijn bankrekening wordt bijgeschreven. Dus ik ontvang de betaling giraal." Volgens de Deken zou er bij Plasman sprake zijn van betalingen in natura en via peer-to peer-technologie. Daarvan is volgens de advocaat echter niet het geval.

Volgens Geertjan van Oosten van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten is het helemaal niet aan de Deken om hier uitspraak over te doen. Van Oosten neigt bovendien naar de mening dat cryptogeld meer op giraal geld lijkt. "Uiteindelijk schijnt toch te achterhalen te zijn wie de bron is. Dus in die zin is het geen verschil met een bankbetaling."

Help ons; deel dit item als je het leuk vond
Heb je een leuk of interessant bericht gevonden dat je graag op FOK! terug ziet? Tip ons dan via de submit!
Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!
Font-grootte:

regelhoogte :

7 reacties

Uiteindelijk schijnt toch te achterhalen te zijn wie de bron is.

En zolang dat niet zeker is na te trekken blijft het bij giraal. Punt.
Bitcoins accepteren in dit soort gevallen is niet meer dan gebruik maken van een extra optie van een betalingsprovider (veelal bitpay). De advocaat accepteert zelf niet zo zeer bitcoins want die krijgt gewoonweg euro's op basis van de geldende koers bij de transactie bijgeschreven. De prijzen in bitcoins zullen ook niet vaststaan. Gedoe om niets.

[ Bericht gewijzigd door samirz op zondag 19 januari 2014 @ 12:46 ]
Denk dat de orde van Advocaten niet helemaal snapt hoe het werkt..

Je kan er gewoon een administratie over bijhouden, en de bitcoins worden toch in geld omgezet aangezien je nog niet van bitcoins alleen kunt leven.

Nja of gewoon moeilijk doen en het direct de kop in drukken, kan ook.
Hij laat zijn klanten gewoon naar bv. Bitonic gaan en als uitbetaal rekeningnummer wordt die van Plasman ingevoerd. De girale afzender is dan dus wel Bitonic en niet de betaler in Bitcoins.
MrEazy
This works for no meter.
quote:
Op donderdag 16 januari 2014 @ 16:32 schreef hottentot het volgende:
Advocaten moeten van alle twijfel ontheven zijn over hoe hun betalingen lopen en van wie ze afkomstig zijn. Zolang dit niet standaard het geval is met Bitcoin dient de advocaat zich hier dus afzijdig van te houden.

Terechte beslissing van de raad van Advocaten.
Nee.
quote:
Op donderdag 16 januari 2014 @ 18:49 schreef MrEazy het volgende:
[..]


Nee.
Goede argumentatie.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
avatar Reageer zelf

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.