Coinye-munt alsnog gelanceerd

De digitale munt Coinye is woensdag toch gelanceerd. De makers zetten de website dinsdag nog offline nadat Kanye West, naar wie de munt was vernoemd, de initiatiefnemers had aangeklaagd. De rapper met het veel te grote ego had geen toestemming gegeven en noemde de munt een 'inbreuk op de merknaam Kanye West'.

"Is Kanye erbij betrokken? Absoluut niet. We willen duidelijk maken dat we totaal niets met de man te maken hebben en dat er geen verwarring over de bedoeling van het project ontstaat", is te lezen op de website van de munt.

De munt heette in eerste instantie Coinye West, maar dit werd later ingekort. Ook werd eerder een plaatje gebruikt van de rapper, maar dat werd veranderd in een afbeelding van een vis die op West lijkt. "De naam Coinye is enkel bedoeld als een parodie en niet als indicatie dat de rapper bij het project betrokken is." De vis is de Gay Fish uit de beruchte South Park aflevering, waarin Kanye genadeloos met de grond gelijk wordt gemaakt.

Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen de lancering van de digitale munteenheid op de zaak van West heeft. De rapper heeft nog niet gereageerd op de kwestie. De Coinye is net als een bitcoin cryptografisch geld. De virtuele munten worden gecreëerd door steeds complexere computerberekeningen. Een bitcoin was in 2012 slechts een paar euro waard maar heeft op dit moment een waarde van 641 euro.

Update 13.32 uur
Link naar de nieuwe Coinye-site toegevoegd.


Slechts vijf van de meest achterlijke dingen die Kanye ooit deed