[Dakar] Karginov zet aanval in op De Rooy

Gerard de Rooy zal de komende etappes van de Dakar Rally nog vol aan de bak moeten. De Nederlander zal zijn enig overgebleven Andrey Karginov vandaag in de achtste etappe tussen Calama en Iquique meer dan de helft van de achterstand goedmaken, waardoor het in het klassement weer spannend geworden is.

Karginov gaf vandaag in zijn Kamaz-vrachtwagen vol gas op de snelle maar lastige proef. De Rus kwam met een beschadigde truck aan de finish, maar zijn beloning was dat hij maar liefst negentien minuten sneller was dan De Rooy. Nummer drie Eduard Nikolaev had bijna 29 minuten meer nodig dan de dagwinnaar. Marcel van Vliet werd op ruim een uur zevende, terwijl Martin van den Brink een tiende positie voor zich opeiste. Peter Versluis leverde door technische problemen vijf uren in.

In het klassement heeft De Rooy van zijn voorsprong op Karginov nog maar dertien minuten over. Nikolaev staat derde op ruim een uur en twintig minuten. Hans Stacey staat zesde op ruim drie uren, een positie voor Van Vliet. Rene Kuipers staat negende, voor Martin van den Brink.