Coke in huis Bieber gevonden

This just in: de soap rond het eierincident tussen tienersterretje Bieber en zijn buurman blijft maar voortduren. Inmiddels is vastgesteld dat Bieber een misdaad ('felony') beging toen hij met z'n eieren maarliefst 20.000 dollar schade aan het huis van buurlief veroorzaakte.

Boven de 400 dollar schade ben je in Californië voor vandalisme plots de sigaar en behoort een jaartje de nor in tot de mogelijkheden, zoals eerder gezegd. Rechercheurs probeerden dit weekend een zaak rond te krijgen om aan de officier van justitie over te dragen. Ze lijken daarmee flink op te schieten. Biebers huis werd vanmorgen (lokale tijd) namelijk omsingeld door elf politieauto's.

De agenten hadden een huiszoekingsbevel en stormden direct het huis binnen. Op dit moment doorkammen ze de villa. De roddelpers is bijeen vergaard en TMZ zendt zelfs een livestream uit van een leeg podium waar binnenkort de sheriff verschijnt.

Anonieme bronnen melden TMZ dat de politie mogelijk aan het ei-incident gerelateerde bewijzen zoekt, zoals eieren en filmopnames. Tegelijkertijd zal het voor Justin ongetwijfeld slecht aflopen als men illegale zaken aantreft. Comments wereldwijd wachten likkebaardend op de uitkomst van de Los Angelaanse razzia.

Zodra meer bekend is over wat de agenten bij Bieber zoeken en of ze 't wellicht al hebben gevonden, update FOK! dit bericht aangaande Der Untergang van 2014 vanzelfsprekend direct.

Update 20.00 uur:
Een woordvoerder gaf zojuist op de stream aan: "We're pushing back the press conference until noon." Twaalf uur 's middags in Los Angeles is hier negen uur 's avonds. Rond die tijd volgt er kortom meer. 

Update 20.30 uur:
Luitenant Dave Thompson, hoofd van de recherche van de Malibuse politie, bereidt zich momenteel voor op de persconferentie [hier live], die elk moment kan beginnen. Officieel zou het nog een half uur kunnen duren, gezien de persco werd aangekondigd voor negen uur Nederlandse tijd. 

Update 20.37 uur:
Vooralsnog is er geen nieuws aangaande Biebers zaak, meldt rechercheur Thompson. Bieber is niet gearresteerd maar men laat de zaak ook niet vallen. Hoewel Justin nog vrij man is, is een niet nader benoemde volwassene die de avond van het ei-incident ook aanwezig was gearresteerd is voor cokebezit.

Journalisten vragen waarom er zoveel aandacht vanuit de recherche is voor het ei-incident. Het antwoord is dat het een felony, ofwel misdaad, betreft gezien de grote schade. Het hele politie-optreden is door de agenten gefilmd en er werd bij de inval vooral gezocht (zoals TMZ al meldde a.d.h.v. anonieme bronnen) naar bewijs inzake de eieraanval.

Update 20.48 uur:
We kunnen met z'n allen rustig slapen nu de naam van de voor cokebezit opgepakte volwassene bekend is. Het blijkt de rapper Lil Za te zijn, die je hier kunt bewonderen op YouTube maar die bij FOK! verder geen belletje doet rinkelen. Hij schijnt een goede vriend van Bieber te zijn, gezien 'Bieber-en-Lil Za'-filmpjes YouTube domineren wanneer je zijn naam opzoekt.