Ex-agent schiet man dood om sms'en

In een bioscoop in Tampa, Florida zat een bezoeker maandag tijdens de voorstukjes bij de film Lone Survivor te sms'en. Een aanwezige gepensioneerde agent vroeg de 43-jarige Chad Oulson daarmee op te houden, maar dit weigerde de man.

De 71-jarige ex-agent Curtis Reeves ging vervolgens een manager halen, maar kwam alleen terug en leek erg boos. Hij ruziede direct weer verder met Oulson, waarbij er ook popcorn door de zaal vloog. Plots trok de ex-copper zijn pistool en schoot hij op de sms'er. Getuigen zeggen dat 'het bijna net zo snel klaar was als dat het begon.'

De film zelf was nog niet begonnen en op het moment van de schietpartij werden previews van andere films getoond. Naar verluidt zat het slachtoffer met zijn driejarige dochter te sms'en. Hoewel Oulson nog levend -maar heftig bloedend- naar het ziekenhuis werd vervoerd, is hij daar aan zijn verwondingen bezweken.

De oud-agent, die in 1993 met pensioen ging, deed geen vluchtpoging en bezoekers ontnamen hem direct zijn wapen. Hij is gearresteerd.