[Dakar] Al-Attiyah geeft weer gas

Nasser Al-Attiyah heeft de achtste etappe van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De Qatarees was tussen Salta en Calama ruim een minuut sneller dan Stephane Peterhansel. Carlos Sainz pakte op ruim twee minuten van Al-Attiyah de derde positie.

De jacht op klassementsleider Nani Roma is door in ieder geval drie van zijn achtervolgers volledig ingezet. De Spanjaard was in de eerste week de meest constante en ook nu zat hij er met een zesde positie op ruim negen minuten van Al-Attiyah redelijk bij. Beste Nederlander vandaag was Bernhard ten Brinke op positie negen met een achterstand van dertien minuten. Ook Erik van Loon (dertiende) en Erik Wevers (achttiende) zaten er weer goed bij.

In het klassement heeft Roma nog bijna 24 minuten voorsprong op Peterhansel die zijn Mini-teamgenoot nadert. Derde is Giniel de Villiers op ruim 48 minuten achterstand. Al-Attiyah en Sainz staan vijfde en zesde op een ruime achterstand. Beste Nederlander is Van Loon die geklommen is naar de vijftiende positie op ruim vijf uur achterstand.