Politie geeft Rambam standje na nepmelding

De politie in Rotterdam heeft een stevig gesprek gehad met een journalist van het televisieprogramma Rambam. De man belde zaterdag naar de politie met een valse melding en liet de telefonist zelfs geloven dat er schoten werden gelost. De journalist wilde volgens een zegsvrouw 'checken hoe de politie met zo'n situatie omgaat.' Ze spreekt van een 'bizar toneelstukje'.

De medewerker van het VARA-programma vertelde een telefonist van de meldkamer dat hij ruzie had met zijn buren vanwege een blaffende hond. De telefonist zei daarop dat de man dat eerst zelf moest proberen op te lossen. "Een blaffende hond is voor de politie niet genoeg om uit te rukken", aldus de woordvoerder.

Vervolgens hoorde de telefonist schoten. De politie stelde daarop een onderzoek in en ontdekte dat het om een valse melding ging van Rambam. De betrokken journalist bekende toen hij daar door de politie op werd aangesproken.

De woordvoerder vertelt dat de politie een 'stevig gesprek' heeft gehad met de man. "De boodschap is daarmee wel overgekomen." Er wordt geen zaak aangespannen tegen de journalist. "Dat hadden we natuurlijk wel kunnen doen, want het doen van een valse melding is niet de bedoeling. Mensen moeten snappen dat dat niet kan. Ook hield de man de telefoonlijn bezet voor andere mensen die op dat moment onze hulp misschien wel harder nodig hadden."