Zoon Woody Allen woest

Ronan Farrow, de zoon van actrice Mia Farrow en filmmaker Woody Allen, heeft stevig uitgehaald naar zijn vader. Allen werd zondagavond tijdens de uitreiking van de Golden Globes in Los Angeles in het zonnetje gezet voor zijn hele oeuvre, maar moeder en zoon Farrow wilden er niets van weten.

"Ik heb de loftuitingen over Woody Allen gemist", twitterde Ronan. "Hebben ze het gedeelte waarin hij toegeeft een meisje van 7 te hebben aangerand voor of na Annie Hall geplaatst?" Eerder op de avond gaf Mia al aan de Golden Globes-uitzending niet uit te hebben gezeten, uit walging over de manier waarop Allen werd gefêteerd.

De 25-jarige Ronan Farrow is het enige kind dat is voortgekomen uit de relatie tussen Farrow en Allen. Het stel had in de jaren tachtig tot in 1992 een relatie, die eindigde in een vechtscheiding waarbij de voogdij van Ronan en twee geadopteerde kinderen centraal stond. Tijdens de rechtszaak beweerde Farrow dat Allen hun toen 7-jarige dochter Dylan had aangerand. De rechter bepaalde uiteindelijk dat er onvoldoende bewijs was. De kinderen werden bij Farrow geplaatst, waarna Allen zijn zoon Ronan alleen onder bepaalde omstandigheden mocht zien.

Ronan Farrow werkte voor president Barack Obama en is recentelijk aangenomen door MSNBC als presentator van een nieuwsprogramma. Hij werd onthaald als een veelbelovend talent en een frisse wind in het nieuwsbestel. Zijn uitspraken van zondagavond kunnen echter nog voor problemen zorgen. De omroep had vorig jaar grote problemen met onder anderen Alec Baldwin en Martin Bashir wegens aanstootgevende uitspraken.