[Dakar] Sainz zegeviert in rondje Salta

Carlos Sainz heeft bij de auto's de zevende etappe van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De Spanjaard had met zijn Buggy na 533 kilometer een voorsprong van bijna vijf minuten op Nasser Al-Attiyah. Klassementsleider Nani Roma werd op bijna negen minuten vierde.

Roma heeft in het klassement een ruime voorsprong op zijn naaste belagers die na de rustdag de aanval willen openen op de Spanjaard. Sainz en Al-Attiyah hebben dit in ieder geval gedaan en ook Stephane Peterhansel liep vandaag ruim een minuut in op Roma. Beste Nederlander werd Bernhard ten Brinke met een tiende positie op bijna twintig minuten van Sainz. Erik van Loon eindigde met vijf minuten meer een positie lager. Ook Erik Wevers deed het met een zestiende positie goed.

In het klassement heeft Roma ruim een half uur voorsprong op Peterhansel. Giniel de Villiers staat op ruim 48 minuten derde. Al-Attiyah en Sainz staan met een ruimere achterstand vijfde en zesde. Van Loon is met vijf uur achterstand en plaats zestien de beste Nederlander.