Tyson bijt oor Brit af

Simon McKinley is gebeten door zijn hond. Zijn geliefde 'dat doet ie anders nooit' StaffordShire Bull Terriër deed zijn naam eer aangedaan en het heeft oor van de 38-jarige Brit eraf gevroten. De hond is vernoemd naar bokser Mike Tyson die in tijdens een gevecht met Evander Holyfield hetzelfde deed.

De man lag tijdens Nieuwjaar lekker op zijn bed te meuren, terwijl hij de Tyson aaide. Uit het niets en zonder aanwijsbare oorzaak ging de 'beste vriend van de mens' vol in de aanval. Het duurde een kwartier voordat Simon kon worden bevrijd. In dat kwartier raakte hij zijn oor kwijt, had hij diverse verwondingen op zijn arm en ook zijn vriendin kwam, in een poging haar vriend te ontzetten, niet zonder kleerscheuren uit de strijd.

De hondenliefhebber verloor 50 procent van zijn gehoor aan de linkerkant. De hond is naar een dierenasiel gebracht. Het stel vermoedt dat de hond opeens zo agressief geworden is door een virusje dat het beest heeft opgelopen. Een paar weken eerder vocht Tyson nog met een andere hond.