[Dakar] Duclos verrast Coma bij motoren

Alain Duclos heeft verrassend de zesde etappe van de Dakar Rally bij de motoren gewonnen. De Fransman was met zijn Sherco tussen Tucuman en Salta 1,15 minuten sneller dan klassemenstleider Marc Coma. Michael Metge werd vlak hierachter derde.

De verschillen waren stukken kleiner dan in de afgelopen dagen, maar toch was er vandaag ook weer een uitvaller. Nummer drie van het klassement Francisco Lopez Contardo beschadigde zijn motorfiets bij een val zodanig dat hij op moest geven. Beste Nederlander vandaag was Hans Vogels met een 21e plaats op ruim 24 minuten. Rob van Pelt kon zijn stunt van gisteren niet herhalen en werd 42e.

In het klassement heeft Coma 42 minuten voorsprong op zijn naaste belager Joan Barreda Bort. Duclos staat op een uur achterstand derde. Beste Nederlander is Henk Knuiman op vier uur achterstand op een zeventiende positie. Van Pelt bezet de 22e positie, terwijl Vogels 25e is.

Bij de quads was er een dagzege voor Rafal Sonik. De Pool had op de meet 54 tellen voorsprong op Sergio Lafuente. Sebastian Husseini herstelde zich enigszins van de belabberde dag van gisteren en werd zesde met negentien minuten achterstand. In het klassement leidt Lafuente met 22 minuten voorsprong op Sonik. Husseini staat op drie uur achterstand vierde.