Van Raaij verbaasd door stadionplannen PSV

Harry van Raaij betwijfelt of PSV gebaat is bij een uitbreiding van zijn stadion. De club wil de capaciteit opschroeven naar 50.000 plaatsen.

"Ik was verbaasd door het bericht, vooral in deze tijd. Een paar jaar geleden zat PSV nog in financiële problemen. Dan is dit nu ineens een groots plan. Ik vraag me af of de investering rendabel is. Dus is het moeilijk er een oordeel over te vellen", reageert oud-voorzitter Van Raaij tegen Voetbal International.

"In mijn tijd bleek uit onderzoeken dat de huidige capaciteit voldoende was. Ik weet natuurlijk niet of dat nu anders is. Anderzijds is het voor de supporters wel mooi. Als je ambities hebt, is een uitbreiding wel goed. Mits je de Champions League haalt."

Willy van der Kuijlen ziet het plan van PSV echter wel zitten. "Dit stadion is misschien niet meer van deze tijd. Feyenoord zit met dat zelfde probleem", aldus Mister PSV. "Ik weet alleen niet hoe het allemaal precies zit. Of het nu vaak is uitverkocht bijvoorbeeld. Ik vraag me ook af wanneer het klaar zal zijn. Misschien ben ik er dan al niet meer."

Ook oud-speler René van de Kerkhof is positief. "Het is prachtig als PSV een stadion krijgt dat gelijkwaardig is aan dat van Ajax of Feyenoord. PSV heeft een stadion nodig dat past bij een club die één keer in de drie jaar kampioen moet worden. Bovendien kan er extra geld verdiend worden aan de toeschouwers, mocht alles haalbaar blijken."