Labyad: "Vitesse kan kampioen worden"

Zakaria Labyad is niet voor niets teruggekeerd in Nederland. De 20-jarige middenvelder hoopt met Vitesse landskampioen te worden. Labyad vertrok in 2012 naar Lissabon, nadat hij bij PSV was doorgegroeid naar het eerste elftal.

Door een blessure kwam de 20-jarige speler in Portugal echter weinig meer aan spelen toe. Labyad wilde vervolgens het liefst terug naar Nederland en hij speelt daarom de komende anderhalf op huurbasis voor Vitesse.

Het talent sluit bij de spelersgroep van Peter Bosz aan als die terug is uit Abu Dhabi. "Ik hoop dat we zo lang mogelijk blijven mee doen om de titel. Ik denk dat er meer dan genoeg kwaliteit is in het team om dat te realiseren. Persoonlijk hoop ik snel wedstrijdfit te raken en belangrijk te zijn voor het team", zegt hij op de officiële website van Forza Sports Group.

Het talent kijkt positief terug op de gesprekken met Vitesse. "Er werd mij gelijk duidelijk verteld wat er van mij wordt verwacht en hoe ze over mij denken. Al bij het eerste gesprek was ik er van overtuigd dat deze samenwerking kon gaan werken en we dezelfde gedachten hebben over de toekomst. Ook met de trainer heb ik een heel goed gesprek gehad."

"Ik was al enorm gecharmeerd van de manier van spelen die hij hanteerde bij Heracles Almelo en ben nogmaals super gemotiveerd om snel mijn plekje te vinden in het team. Net zoals meneer Allach vertelde de trainer mij wat hij van me verlangt en dat ik keihard moet gaan werken om hopelijk snel mijn opwachting te kunnen maken in het eerste van Vitesse."