[AO] Haase loot Young in eerste ronde

Robin Haase speelt in de eerste ronde van de Australian Open tegen de Amerikaan Donald Young. Dat heeft de loting vrijdag uitgewezen. Igor Sijsling is in de eerste ronde gekoppeld aan thuisspeler Thanasi Kokkinakis, die met een wildcard werd toegelaten. Jesse Huta Galung treft een geplaatste speler. Hij neemt het op tegen de Fransman Jérémy Chardy (29).

Haase, op de 44e plaats de beste Nederlandse tennisser, treft met Young (96) een speler die beduidend lager staat. Bij een overwinning wacht in de tweede ronde een confrontatie met de lokale favoriet Lleyton Hewitt of met de als 24e geplaatste Italiaan Andreas Seppi.

Sijsling mag op papier geen problemen hebben met Kokkinakis, die op de wereldranglijst een schamele 570e plaats bezet. In de tweede ronde vindt de Amsterdammer, die 69e staat, mogelijk al Rafael Nadal op zijn weg. De nummer één van de wereld moet dan wel zien af te rekenen met Bernard Tomic, die in eigen land al eens de vierde ronde haalde.

Huta Galung is de enige Nederlander die in de eerste ronde al een geplaatste speler treft. Bij winst wacht hem een qualifier of de Oekraïner Alexandr Dolgopolov, kwartfinalist in 2011.

Mogelijk plaatst nog een vierde Nederlander zich voor het hoofdtoernooi. Thiemo de Bakker is nog actief in de kwalificaties. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar gaat maandag van start.