Bassie en Adriaan-film begin van nieuwe reeks

De volgend jaar te verschijnen film De Neefjes van Bassie en Adriaan moet het begin worden van een nieuwe reeks films en tv-series over de neefjes. "De film moet een eerbetoon worden aan Bas en Aad van Toor, maar ook de neefjes lanceren", zegt producent Sjef Scholte donderdag tegen Novum Nieuws. Woensdag werd bekend dat het casten van de neefjes van start is gegaan.

"Bassie en Adriaan hebben maar kleine rollen, de focus ligt op de neefjes", legt Scholte uit. "Als deze film succesvol wordt, nemen de neefjes het roer over."

In de film winnen Bassie en Adriaan een prijs. Daar krijgt de Jonkheer, de kleinzoon van de beruchte schurk de Baron, lucht van en hij besluit het duo te ontvoeren. De neefjes moeten hun ooms zoeken en bevrijden.

"Het is een avontuur in de bekende trend van de Bassie en Adriaan-verhalen", zegt Scholte. "De neefjes moeten slim en dapper zijn om allerlei raadsels te kunnen oplossen. Bij de casting zijn we ook nadrukkelijk niet op zoek naar weer een clowntje en een acrobaat. Die jongens moeten elk een eigen vaardigheid hebben in het variététheater."

Voor Scholte, die ruim 35 jaar met de broers samenwerkte, is het afscheid niet bitterzoet. "Ik kijk met veel genoegen terug op onze carrière en ben blij dat we nog een laatste keer kunnen samenwerken. Daarnaast zijn de broers natuurlijk al jaren geleden opgehouden met optredens geven."

De opnames moeten dit voorjaar van start gaan, zodat de film rond maart volgend jaar in de Nederlandse en Vlaamse bioscoop verschijnt.


Bassie en Adriaan-film begin van nieuwe reeks (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum