Bassie en Adriaan op zoek naar neefjes

De makers van een nieuwe film over Bassie en Adriaan zijn op zoek naar twee jongens die de neven van het duo kunnen spelen. De jongens moeten een speciale vaardigheid hebben, zoals jongleren, buikspreken of goochelen. Dat laten de producenten woensdag weten.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de deneefjes.nl. Eind deze maand wordt op een castingdag waarbij ook Bassie en Adriaan aanwezig zullen zijn bepaald wie in de film mogen spelen.

Het is voor het eerst dat Bassie en Adriaan, sinds jaar en dag vertolkt door broers Bas en Aad van Toor, in een eigen bioscoopfilm te zien zijn. De twee waren jarenlang te zien op de Nederlandse televisie en speelden in 2009 nog gastrollen in de film Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot.

De film, met als werktitel De Neefjes van Bassie en Adriaan, staat onder regie van Annemarie Mooren. Zij regisseerde eerder series als Koen Kampioen, Puppy Patrol en Goede Tijden, Slechte Tijden. Het scenario is van Dick van den Heuvel, bekend van Spijt!, Razend en Levenslied. De opnames gaan later dit jaar van start. De verwachting is dat de film begin volgend jaar in de bioscoop verschijnt.