[Dakar] Weer twee Nederlandse opgaves

De derde etappe van de Dakar Rally heeft naast Frans Verhoeven nog twee Nederlandse uitvallers opgeleverd. Motorcoureurs Sjors van Heertum en Jan van Gerven moesten voortijdig de strijd staken.

Van Heertum kreeg al in het begin van de special te kampen met een kapotte koppakking. Een Zweedse coureur bood zijn motorblok aan, maar in de hitte slaagde het wisselen hiervan niet, waardoor Van Heertum uitvaller werd. Zijn teamgenoot Van Gerven reed na een navigatiefout een ravijn in en kon hier niet meer uitkomen. Nadat zijn water op was heeft hij de noodknop in moeten drukken, waardoor automatisch opgave volgde. De organisatie heeft hem uit zijn benarde positie bevrijd.

Voor andere rijders bleken de vrachtwagens van diverse Nederlanders een uitkomst. Autocoureur Maik Willems kreeg in de slotfase te kampen met een gebroken as, waardoor er in de waterpomp van alles sneuvelde. Hij werd door de truck van Cornelis Offringa naar het bivak gesleept. Ook de vrachtwagen van Peter Versluis strandde door hydraulische problemen. Hij werd door de Belg Dave Ingles op sleeptouw genomen. Tot slot strandde de vrachtwagen van Pascal de Baar. Kees Koolen nam hem op sleeptouw naar het bivak.