'Jolie speelt keukengodin Lawson'

Angelina Jolie is getipt voor de rol als Nigella Lawson in een film over de Britse tv-kok. Dat schrijven Britse media op basis van boulevardkrant The Sun. Sinds de 54-jarige Lawson vorig jaar scheidde van haar tweede man Charles Saatchi en onlangs toegaf cocaïne te hebben gebruikt na de dood van haar eerste man John Diamond azen vele filmmakers op de rechten voor haar levensverhaal.

"Angie was eigenlijk van plan dit jaar eens rustig aan te doen, maar deze rol is wel heel verleidelijk", zegt een bron. "Net zoals heel wat anderen heeft het drama rond Nigella haar de voorbije maanden erg aangegrepen en ze vindt haar een opmerkelijke vrouw."

Ook zouden de rechtszaken die Lawson aanspande tegen twee voormalige medewerkers wegens fraude een belangrijk onderdeel vormen van het scenario. De medewerkers, die inmiddels zijn vrijgesproken, hebben toegestemd om hun verhaal te doen in het Britse ochtendprogramma This Morning, schrijft de Britse krant Daily Mirror. Hierin zou één van hen, Francesca Grillo, suggereren dat Lawson ondanks het verliezen van de rechtszaak er toch baat bij heeft gehad.

"Nigella heeft de meeste steun van het publiek gekregen", verklaart Grillo. "Zij is enorm geliefd en dat zal vast zo blijven. Ik maak me over haar geen zorgen."

Lawson is al jaren een fenomeen op de Britse tv met haar kookprogramma's, waarin ze gretig gebruik maakt van haar wulpse vormen en zwoele stem. Dat levert haar ook al vanaf het begin kritiek op, want de programma's zouden daarmee voornamelijk zelfverheerlijking zijn en niet over eten gaan. Vorig jaar maakte Lawson de overstap naar de Amerikaanse tv, en presenteerde met haar Amerikaanse collega Anthony Bourdain het programma The Taste.


'Angelina Jolie speelt keukengodin Nigella Lawson' (Foto: Novum)