Ferdinand laat ziekenboeg United uitpuilen

Het houdt maar niet op voor Manchester United. Na de blessure van Rio Ferdinand puilt de lappenmand van de Engelse grootmacht uit.

De verdediger is in ieder geval twee weken uitgeschakeld vanwege een kniekwetsuur die hij opliep in de FA Cup-wedstrijd tegen Swansea City (1-2-verlies). Ferdinand viel een kwartier voor tijd uit en mist nu de wedstrijden tegen Sunderland (League Cup) en de competitieduels met Swansea City en Chelsea.

De Engelsman is dit seizoen nauwelijks fit geweest bij Manchester United. Hij kwam pas zeven wedstrijden in actie en zijn rol lijkt zo langzamerhand wel uitgespeeld. Manager David Moyes sprak onlangs wel zijn vertrouwen in de verdediger in. "Over het algemeen is Rio nog altijd een onderdeel van mijn plannen. Rio en Nemanja (Vidic, red.) zijn twee van de beste centrale verdedigers van hun generatie in de Premier League geweest. De afgelopen tien jaar waren zij geweldig."

De nieuwe blessure van Ferdinand is een tegenvaller voor Moyes, die al zoveel spelers moet missen, waaronder Robin van Persie en Wayne Rooney. Bovendien heeft hij weinig goede centrale verdedigers achter de hand. Vidic is blessuregevoelig en moet voorzichtig worden behandeld, terwijl Jonny Evans en Chris Smalling geen goede indruk hebben achtergelaten.

De defensieve zorgen zijn in de cijfers terug te zien. In twintig wedstrijden in de Premier League kreeg Manchester United 24 doelpunten tegen.