Ronaldo aanwezig bij uitreiking Gouden Bal

Cristiano Ronaldo is volgende week maandag aanwezig bij de uitreiking van de Gouden Bal. Dat vertelde hij maandagavond na de 3-0 overwinning op Celta de Vigo. De 28-jarige sterspeler van Real Madrid strijdt tegen titelhouder Lionel Messi en Bayern München-middenvelder Franck Ribery om de Gouden Bal.

Eerst leek het erop dat Ronaldo het gala niet zou bijwonen na uitspraken van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Blatter sprak zijn voorkeur uit voor Messi en vergeleek Ronaldo met 'een soort commandant'. Nadat de immitatie van Blatter breed werd uitgemeten in de media excuseerde de voorzitter zich aan het adres van de voetballer.

Ronaldo gaf maandagavond aan dat hij aanstaande maandag gewoon afreist naar Zürich. "Ik ga naar het gala", zei de Portugees tegenover de verzamelde media. "Al weet ik niet of ik ga winnen. Als ik win dan zou dat geweldig zijn. Mocht het niet zo zijn dan blijf ik hard werken bij Real Madrid, zoals altijd."

Ronaldo speelde tegen Celta de Vigo niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar was wel weer trefzeker. Met die goals kwam zijn totaal aantal doelpunten op vierhonderd. "Het was voor ons zaak om te winnen", legt Ronaldo uit. "Het was een lastige wedstrijd aangezien Celta voor de goal ging hangen."

Voor de aftrap werd Eusebio herdacht. De voormalige sterspeler van Portugal overleed zondagochtend op 71-jarige leeftijd. "Ik wil al de pers bedanken voor alle herdenkingsbeelden die van hem zijn gemaakt. We zijn beiden Portugees en hebben de sympathie van Spanje en de gehele wereld gevoeld."

Ronaldo droeg beide doelpunten op aan zijn landgenoot. "Allebei mijn doelpunten zijn voor hem. Hij was een geweldig persoon en heeft me veel geholpen bij de nationale ploeg. Gisteren was een treurige dag", aldus Ronaldo.