Van Geel: "Geen grote transfers voor WK"

De transfermarkt is sinds 1 januari weer open. Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord en zaakwaarnemer Rob Jansen verwachten niet veel spektakel. Van Geel merkt dat weinig wintertransfers veel succes opleveren.

In zijn periode bij Ajax was de huidige directeur van Feyenoord in het seizoen 2005/06 wel gelukkig met de komst van Klaas-Jan Huntelaar. De spits kwam voor negen miljoen euro over van sc Heerenveen.

"We stonden in de winterstop een straatlengte achter PSV, de koploper", zegt Van Geel tegen het Algemeen Dagblad. "Het was dramatisch, we ontbeerden duidelijk scorend vermogen en we twijfelden dat jaar of we wel Europees voetbal konden halen."

"Negen miljoen euro was veel geld, maar afgezien van het feit dat Ajax hem later doorverkocht (voor 27 miljoen euro, red.) aan Real Madrid, bereikten we dat seizoen onze doelstelling. We wonnen de play-offs, haalden Europees voetbal en veroverden de KNVB-beker, dankzij goals van Klaas-Jan", aldus de Feyenoord-directeur.

Van Geel verwacht niet veel spektakel deze maand, op transgerbied. "Grote transfers dienen zich niet aan, zeker niet met het WK in het vooruitzicht. Aan de andere kant: een club als Manchester United hoeft maar te beginnen en het balletje kan gaan rollen."

Zaakwaarnemer Rob Jansen kan zich vinden in de woorden van Van Geel. "PSV zal iets doen, maar verder blijft het stil", zegt Jansen. "Dat is anders dan in Europa, waar het eind januari wel eens een gekkenhuis kan worden. Nu al wordt met spelers geleurd, zoals Mario Balotelli. Er is minder tijd en je spreekt vaak van noodsituaties."