Sylvie Meis baalt van vooroordelen

Sylvie Meis baalt ervan dat er veel vooroordelen over haar bestaan. "Iedereen oordeelt over mij. Dat poppetje. Die blonde voetbalvrouw. De arme kankerpatiënt. De ijskoude carrièrevrouw", somt de presentatrice op in een column voor de Duitse krant Bild.

"Ik hoef nooit meer geld uit te geven aan een psycholoog. Ik krijg een gratis analyse van de media", vervolgt ze. De 35-jarige presentatrice beseft dat ze meer aandacht krijgt omdat ze bekend is, maar heeft daar niet altijd zin in. "Ik word er moe van mezelf te verantwoorden."

Meis is sinds vorige maand gescheiden van Rafael van der Vaart, met wie ze de 7-jarige Damian heeft. De presentatrice wilde in eerste instantie haar achternaam niet terug na de scheiding. "In Duitsland dragen veel vrouwen ook na een scheiding nog steeds de achternaam van hun ex-man." Toch kon ze niet Van der Vaart blijven heten omdat ze in Nederland was getrouwd en ook daar was gescheiden.

De scheiding kwam veelvuldig in het nieuws. Ook de nieuwe relatie van de voetballer met Sabia Engizek, de voormalige beste vriendin van Meis, was voer voor de roddelbladen. Toch gunt Sylvie haar ex en Sabia het beste. Het nieuws dat de baby van de twee na een zwangerschap van negentien weken niet meer bleek te leven, vond ze dan ook heel erg. "Ik vind het vreselijk voor ze. Ik hoop dat het een goed jaar wordt."