Tweede Amersfoortse kat overleden door vuurwerk

Een tweede kat is in Amersfoort het dodelijk slachtoffer geworden van vuurwerk. Vorige week werd in de Utrechtse plaats al een andere kat opgeblazen. De politie kan niet zeggen of de twee zaken met elkaar verband houden.

Luna kreeg een stuk vuurwerk in haar achterste gestoken. Het dier raakte zo erg gewond dat zijn baasje haar moest laten inslapen. De tweede kat, genaamd Kattie, werd vastgebonden in een put en daarna met zwaar vuurwerk bekogeld.

De eigenaar van Kattie heeft zondag aangifte gedaan nadat haar toegetakelde huisdier was gevonden, meldt een woordvoerder van de politie maandag. De kat was sinds oud en nieuw niet meer thuis geweest.

De politie zit met de handen in het haar over de mogelijke daders. Over het eerste incident zijn een aantal tips binnengekomen, maar die hebben nog niet tot een aanhouding geleid. "We zijn op zoek naar meer informatie. Er zijn ongetwijfeld mensen die weten hoe het zit. We willen heel graag met hen in contact komen, want dit zijn incidenten die we graag willen voorkomen", zegt de woordvoerder.