FOK! wat een weer... Extreem zacht

Vandaag kunnen we waarschijnlijk weer een nieuw dagrecord in de boeken bijschrijven. Een zuid- tot zuidwestelijke stroming voert bijzonder zachte lucht naar onze streken toe. In het zuiden kan het zelfs 13 of 14 graden worden, maar ook elders is het met 12 graden natuurlijk niet echt fris.

De andere kant van de medaille is dat het hierbij wel bewolkt is en er van tijd tot tijd regen valt. De zon maakt vanmiddag maar heel weinig kans. Ook waait het stevig: kracht 5 tot 7. Dit heeft heeft meer met vroege herfst te maken dan met winter.

De eerstkomende dagen blijven nog behoorlijk zacht, maar tegen het einde van de week lijkt het er dan toch op dat de temperatuur gaat dalen naar meer normale waarden voor de tijd van het jaar. Van een doorbrekende winter lijkt echter nog geen sprake te zijn, maar het kan een kentering zijn. We wachten het nog even rustig af. Ook de neerslagkansen nemen geleidelijk aan wat af en zodoende kan er wat meer ruimte voor de zon komen.

Update 12.15 uur:  Inmiddels is het dagrecord verbroken. De Bilt noteerde zojuist 13,3 graden en dat is 0,2 graden boven het oude record van 1999. Terrasweer dus.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Utr1
Vandaag hebben we een schitterende reportage van Kuikenbiefstuk.

Utr2
Volgens Kuikenbiefstuk lijkt het...

Utr3
...meer op lente dan op winter, en dat is ook zo.

Utr4
Prachtige AC-velden. Op deze manier zie je ze niet vaak.

Utr5
En dit is natuurlijk ook een bijzonder plaatje. De foto's zijn gemaakt in Utrecht.