Sharapova moet weer buigen voor S. Williams

Serena Williams blijft een ware kwelgeest voor Maria Sharapova. De Amerikaanse won vrijdag in de halve finale van het tennistoernooi in Brisbane voor de veertiende keer op rij van de Russin. Het werd 6-2 en 7-6 (7) voor Williams, die in 2004 voor het laatst verloor van Sharapova.

Sharapova deed het in de eerste set niet onverdienstelijk, maar moest op de belangrijke momenten het onderspit delven. Williams brak in de zesde game en deed dat bij 5-2 na een dubbele fout van Sharapova nogmaals.

In de tweede set gaf Sharapova tot tweemaal toe een break voorsprong uit handen, waarna het uitdraaide op een tiebreak. Williams sloeg bij 8-7 op haar derde matchpoint met een ace de wedstrijd uit.

In de finale stuit Williams op Victoria Azarenka (3) uit Wit-Rusland. De nummer twee van de plaatsingslijst was eerder op de dag in drie sets te sterk voor Jelena Jankovic: 1-6, 6-3, 6-4. Azarenka en Williams stonden in september nog tegenover elkaar in de finale van de US Open. Voor eigen publiek won toen de Amerikaanse.