Jarige Schumi (45) had grote plannen

Enkele honderden Ferrarifans hebben zich buiten het ziekenhuis in Grenoble verzameld om in stilte Michael Schumachers 45ste verjaardag te vieren. Dat melden Duitse media. Het Franse Le Dauphine meldt dat er in de middag rond de 600 man verwacht wordt.

Voor zijn verjaardag is ook de familie naar het ziekenhuis gekomen. Vader Rolf, broer Ralf en vrouw Corinna liepen vanochtend naar binnen. Verschillende ex-collega's als Barrichello ("Hou vol!") en Fisichella ("we bidden voor je") wensen de comateuze ex-coureur op Twitter en elders een fijne verjaardag en veel sterkte.

Bild dook in haar archieven en vond een interview met Schumacher, waarin hij aangaf religieus te zijn. "Ik geloof in God. Er is iemand die ons stuurt. Ik ga weliswaar niet vaak naar de kerk, maar ik kijk vaak naar de hemel en praat met God op mijn eigen manier. Ik bid om bescherming voor mijzelf en mijn familie."

Naar verluidt had Schumacher voor het jaar 2014 grote plannen. Sinds hij zijn vrouw beloofde het racen vaarwel te zeggen en dat in november 2012 deed, besloot hij volgens Focus.de op zijn 45ste verjaardag een nieuw imago aan de wereld te presenteren.

Hiertoe had hij een volledig nieuwe website laten maken. De nieuwe site zou geen foto's meer bevatten van zijn oude carrière als Formule 1-coureur. In plaats daarvan zou Schumacher zich voor verschillende bedrijven gaan inzetten en 'niet meer alles willen riskeren.' 

Hoewel Schumachers oude site al met Kerst offline gehaald werd, is de nieuwe vooralsnog niet online gezet.

Artsen melden dat Schumacher vandaag opnieuw een hersenscan krijgt om te bekijken hoe hij -en zijn hersenpan- er aan toe is. Op basis daarvan wordt besloten of de pers opnieuw ingelicht zal worden en hoe de behandeling verder zal verlopen.