Midden in de Winternacht verkocht aan buitenland

De Nederlandse familiefilm Midden in de Winternacht van Lourens Blok gaat de grenzen over. Onder de titel A ChristMoose Story is de film verkocht aan Duitsland, Frankrijk, Wallonië en enkele landen in Oost-Europa. In Duitsland verschijnt de film mogelijk komende kerst.

A ChristMoose Story wordt ook aangeboden op de European Film Market tijdens het filmfestival van Berlijn, dat van 6 tot en met 16 februari plaatsvindt. "We hebben er veel vertrouwen in dat deze charmante film voor het hele gezin gretig aftrek vindt tijdens de EFM", zegt festivaldirecteur Xiaojuan Zhou.

Midden in de Winternacht gaat over de 10-jarige Max, die ontdekt dat een pratende eland bij hem door het dak van de schuur is komen vallen. Deze eland, ingesproken door Jeroen van Koningsbrugge, is testpiloot van de kerstman, een rol van Derek de Lint. Hij is echter de kerstman kwijtgeraakt en als hij hem niet snel vindt, krijgt niemand dit jaar een cadeautje. Max besluit hem met zijn zusje te helpen.

Midden in de Winternacht, met ook Jelka van Houten en Arjan Ederveen, ging op 27 november in première en draait volop in de Nederlandse bioscopen. Op 27 december werd bekend dat de film honderdduizend bezoekers had getrokken, genoeg voor een Gouden Film. Naar verwachting wordt dit weekend de tweehonderdduizendste bezoeker verwelkomd.


Midden in de Winternacht verkocht aan buitenland (Foto: Novum)