Britse media zien Van Gerwen als opvolger Taylor

Een wisseling van de wacht en het einde van een tijdperk. Zo noemt de Daily Mirror het winnen van het wereldkampioenschap darts door Michael van Gerwen. "Aan de kant opa, het jachtseizoen is geopend", refereert de Engelse krant aan het leeftijdsverschil van 29 jaar tussen zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor en diens opvolger Van Gerwen. De Brabander was in de finale met 7-4 te sterk voor Peter Wright.

Vorig jaar verloor Van Gerwen de finale van de 53-jarige Taylor, maar dit keer was de tweede ronde het eindpunt voor de titelhouder. "Van Gerwen was pas negen maanden oud toen Taylor in 1990 voor de eerste keer de trofee won, maar gezien de finale van woensdag is het de eerste van vele", schrijft de Daily Mirror.

The Daily Telegraph zag Mighty Mike 'zijn lotsbestemming vervullen' en is onder de indruk van zijn prestatie. "De kale, brutale Nederlander gooide in het begin met zo'n hoog tempo dat het erop leek dat hij thuis in Vlijmen nog urgente zaken te doen had. Al snel werd duidelijk dat de naam die in de trofee gegraveerd zou worden, de naam van Michael van Gerwen zou zijn."

Alle kranten waren het erover eens dat de eerste vier sets, die naar de 24-jarige Van Gerwen gingen, cruciaal waren voor de titel. "De Nederlander was simpelweg te sterk voor Peter Wright en pakte de controle in het begin van de wedstrijd', aldus de Daily Mail. "Het zag er nooit naar uit dat hij die vroege voorsprong uit handen ging geven."