[PDC WK] Lewis en Wade eenvoudig naar laatste acht

Adrian Lewis en James Wade plaatsen zich beiden vrij eenvoudig voor de kwartfinales op het wereldkampioenschap darts van de PDC. Lewis won van Mervyn King en Wade versloeg Devon Petersen. Beiden spelen tegen elkaar zondag in de kwartfinale. 

Adrian Lewis (3)* - Mervyn King (14)

Adrian Lewis mag zich melden bij de laatste acht. Hij versloeg Mervyn King eenvoudig met 4-1. De setstanden waren 3-0, 3-2, 3-0, 1-3 en 3-0. In set twee had King zes pijlen om 138 uit te gooien. Hij deed dat niet en Jackpot sloeg direct toe.

King pakte nog wel een set, maar dat was voor de statistieken. Op de beslissende momenten stond Lewis er iedere keer. Het was wel King die met 91,87 een iets beter gemiddelde had. Lewis noteerde 91,17 gemiddeld, maar Lewis had wel een finishpercentage van 54%. 

James Wade (6)* - Devon Petersen

James Wade had geen enkele moeite met Devon Petersen. De Engelsman versloeg de Zuid-Afrikaan met 4-0. Wade een stuk beter dan in zijn eerdere partijen op het WK. Petersen bleef in de eerste set nog goed bij mede door 121 uit te gooien, maar het was Wade die zijn eigen set hield.

Ieder cadeautje die Petersen aan Wade gaf werd in dank aanvaard. Wade stond er op de beslissende momenten en pakte sets twee en drie met 3-1. Met een 121 uitgooi kwam The Machine op 2-1 in de vierde set. Petersen miste een 117 finish op dubbel twintig waarna het over leek. Wade miste echter en Petersen profiteerde om een beslissende leg af te dwingen, maar helaas voor hem ging deze verloren en zit zijn WK erop. Met opgeheven hoofd en een grote glimlach verlaat de Zuid-Afrikaan het podium.