De Koning stopt met schaatsen

Jacques de Koning heeft besloten om te stoppen met het schaatsen. De 32-jarige schaatser van Team beslist.nl heeft dit besloten na zijn elfde plaats bij het olympisch kwalificatietoernooi op de 500 meter, wat zijn beste afstand was.

"Het is een pittige beslissing, maar ik voel dat ik het niet meer kan opbrengen nog een jaar alles opzij te zetten om de juiste weg te vinden", zei De Koning in een persbericht. "Ik wil mijn vwo-diploma halen, daar heb ik nog een paar vakken voor nodig, en dan geneeskunde studeren. Maar eerst moet ik wennen aan het feit dat ik geen schaatser meer ben. Ik ben 17 jaar bezig geweest met sport, met fit zijn. Het is apart om dan te zeggen: daar stop ik mee."

De Koning eindigde tweemaal op het podium bij een wereldbekerwedstrijd, beide keren was dat op de 500 meter en ook in 2011. Verder eindigde hij in 2003, 2005 en 2008 op het podium bij het NK sprint, maar een gouden medaille wist hij daar niet te halen. Op 'zijn' 500 meter kwam hij bij het NK afstanden nooit verder dan plaats vier.