Tientallen doden bij treinbrand India

Bij een brand in twee treinwagons in India zijn zaterdagochtend zeker 23 passagiers omgekomen. Veel slachtoffers stikten in de trein doordat de deuren niet opengingen, melden brandweermannen.

Terwijl het vuur en de rook zich door de trein verspreidden, sloegen passagiers in paniek de ruiten stuk. Velen wisten zichzelf te redden door uit de trein te springen. In de twee wagons zaten 67 passagiers toen de brand uitbrak, zegt een woordvoerder van de spoorwegen. De trein was toen twee kilometer van de kleine stad Puttaparthi in de deelstaat Andhra Pradesh.

De trein werd gestopt en de wagons werden ontkoppeld om te voorkomen dat het vuur zich naar de rest van de trein zou verspreiden. De brandweer bluste het vuur en haalde 23 lichamen uit de wagons. Onder de slachtoffers zijn twee kinderen. Om de wagons binnen te komen moesten brandweermannen de deuren openbreken. Veel lichamen werden bij die deuren gevonden. De wagons waren gevuld met rook. Meer dan twaalf mensen zijn naar ziekenhuizen gebracht met verwondingen die ze opliepen toen ze uit de wagons sprongen.

De trein was op weg van Bangalore naar Nanded, in de westelijke deelstaat Maharashtra. Uit eerste onderzoeken zou blijken dat de brand is ontstaan door kortsluiting. Dagelijks reizen meer dan 18,5 miljoen passagiers met een van de tienduizend passagierstreinen over het Indiase spoornet. Ongelukken komen er regelmatig voor. De meeste botsingen en branden zijn te wijten aan slecht onderhoud of menselijke fouten.


Fire on Indian express train (CNN)