André Rieu trekt meeste kijkers

De concertregistratie van André Rieu op het Vrijthof heeft donderdagavond de meeste kijkers getrokken. Ruim 1,7 miljoen mensen kropen op tweede kerstdag voor de buis om naar het optreden te kijken dat eerder dit jaar werd opgenomen in Maastricht, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De theatershow van André van Duin was na het concert van Rieu het best bekeken programma van donderdag. De tweede helft van Ja Hoor... Daar Is Ie Weer! trok ruim anderhalf miljoen kijkers. Het eerste deel van de show, die van 2011 tot en met vorig jaar in theaters te zien was, werd twee maanden geleden al uitgezonden.

De top drie wordt gecompleteerd door een samenvatting van het kwalificatietoernooi schaatsen voor de Olympische Spelen in Sotsji. Daar keken ruim 1,3 miljoen mensen naar.

De eerste aflevering van Top 2000 a Gogo werd ook goed bekeken. Het muziekprogramma, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, trok 933 duizend kijkers. Woensdagavond was er al een overzicht van de afgelopen vijf seizoenen van de popquiz op televisie, waar 413 duizend mensen naar keken.