Kerstpakket voor uitgeprocedeerden

De uitgeprocedeerde 'We Are Here'-asielzoekers die nog altijd in Amsterdam verblijven zijn allemaal met een kerstpakket verblijd. Het gaat om een initiatief van vrijwilligers en een aantal schrijvers.

De actie is op touw gezet door de Amsterdamse Fabiola Veerman. Ze stelde samen met andere vrijwilligers pakketten samen met onder meer chocolade, shampoo en dadels. Die werden dinsdag afgeleverd bij de 'Vluchtbajes', waar de gemeente een deel van de groep heeft ondergebracht in ruil voor medewerking aan een definitieve oplossing. Diegenen die dat niet kunnen of willen en in een kraakpand in Zuidoost zitten, werden niet vergeten en kregen ook een pakket.

Veerman steekt sinds afgelopen voorjaar haar vrije tijd in het welzijn van de groep vluchtelingen en migranten. "Ik weet hoe dankbaar ze zijn met alles wat je geeft", zegt Veerman tegenover AT5. De asielzoekers zijn inderdaad blij met hun kerstpakket. "Zo'n eenvoudig gebaar geeft een goed gevoel, je merkt dat mensen je niet vergeten zijn", aldus Vluchtbajesbewoner Ahmed. Het pakket bevat ook een boekje met 'hoopgevende teksten' van een aantal auteurs, waaronder Abdelkader Benali, Arnon Grunberg en Theodor Holman.


Kerstpakket voor vluchtelingen Havenstraat (AT5)