Recordbedrag Serious Request

Serious Request heeft voor het tiende jaar op rij een recordbedrag opgeleverd. De jaarlijkse actieweek van radiozender 3FM leverde dit jaar 12,3 miljoen euro op. Vorig jaar stond de teller op kerstavond op 12,25 miljoen euro.

Dat Serious Request dit jaar weer een recordbedrag heeft opgehaald voor het Rode Kruis, is niet echt een verrassing. Uit de tussenstanden die de dagelijks bekend werden gemaakt, bleek al dat dit jaar meer geld binnenstroomde dan vorig jaar.

De laatste tussenstand werd maandagavond bekendgemaakt, toen stond de teller op ruim 6,2 miljoen. Op de laatste dag van Serious Request komt vaak het meeste geld binnen omdat dan veel bedrijven en particulieren het resultaat van hun inzamelingsacties komen brengen.

Serious Request, waarvoor drie dj's zich op laten sluiten in het Glazen Huis, stond dit jaar in het teken van kindersterfte door diarree. Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg aten zes dagen lang niet en maakten non-stop radio voor het goede doel. Het Glazen Huis stond dit jaar in Leeuwarden. Het was de tiende keer dat Serious Request plaatsvond, de eerste keer was in 2004. Volgend jaar staat het Glazen Huis in Haarlem.