'Nokia werkt aan buigbare smartwatch'

Nokia komt in de zomer met een buigbare smartwatch. Volgens techweblog NPU wordt het horloge ontwikkeld door een afdeling buiten de telefoontak van het bedrijf, waardoor het niet onder Microsoft valt. De buigzaamheid van het hightech horloge is gebaseerd op een technologie die het Finse bedrijf twee jaar geleden toonde voor tablets.

De buigbaarheid van het beeldscherm werd door Nokia de Kinetic-technologie genoemd. Hierbij kan er door een fotoalbum gebladerd worden door een scherm te buigen. Ook was het mogelijk om zo in te zoomen op een afbeelding.

Microsoft maakte in september bekend dat het de telefoontak van Nokia zou overnemen. Inmiddels hebben de Europese Unie en de investeerders van Microsoft en Nokia toestemming gegeven voor de overname. In januari wordt de telefoonfabrikant officieel ingelijfd.

Het Finse techbedrijf Nokia blijft gewoon bestaan. Het bedrijf richt zijn op het aanbieden van telecommunicatiediensten, de locatie- en kaartendienst Here en het afsluiten van licentieovereenkomsten voor patenten.