Feyenoord mogelijk met fans naar Arena

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan sluit niet uit dat tijdens de bekerwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord fans van de Rotterdamse club weer welkom zijn.

in 2009 spraken Ajax en Feyenoord af dat er vijf jaar lang geen supporters mee zouden gaan naar onderlinge uitduels. Dit vanwege de aanhoudende ongeregeldheden tussen de supportersgroepen. Op het moment van de bekerwedstrijd is die afspraak nog van kracht, maar Van der Laan zet de deur op een kier voor de fans van Feyenoord.

"De kwestie met of zonder uitpubliek, daar komen we in januari op terug", zegt hij in De Telegraaf. "Ik wil daar graag samen met de Rotterdammers naar kijken, want voetbalfeesten zijn leuk als het echte feesten kunnen zijn. Dat doen we dus in gezamenlijkheid na de kerst."

Op 8 januari zullen Ajax, Feyenoord, de KNVB, de politie van Amsterdam en Rotterdam en supportersverenigingen van beide clubs om de tafel plaatsnemen. Dan wordt de optie om uitsupporters weer toe te laten besproken.

Ajax en Feyenoord spelen tegen elkaar in de kwartfinale van het bekertoernooi. Op woensdag 22 februari wordt de wedstrijd gespeeld.