Minder overstappers zorgverzekering

Het aantal Nederlanders dat dit jaar van zorgverzekering wisselt, ligt aanmerkelijk lager dan vorig jaar. Dat stellen zorgverzekeraars VGZ en Univé en onderzoeksbureau Nivel vrijdag op basis van een enquête. De verzekeraars verwachten dat ongeveer een miljoen consumenten de overstap van verzekering maken, bijna tweehonderdduizend minder dan vorig jaar.

Waar vorig jaar nog 7,2 procent van alle verzekerden koos voor een andere verzekeraar, wisselt dit jaar naar verwachting slechts 5,5 procent van de Nederlanders. Een derde van de overstappers maakt de keuze pas tussen kerst en oudjaar, zo voorzien de onderzoekers. Dat betekent dat ruim driehonderdduizend Nederlanders de komende dagen nog switchen.

Ook neemt het aantal mensen met een aanvullende verzekering licht af, verwachten Univé en VGZ, die volgens de Volkskrant samen goed zijn voor vier miljoen verzekerden. De verzekeraars zien bovendien dat mensen die vorig jaar hun eigen risico verhoogden, dat nu juist weer verlagen. Ze constateren eveneens dat het aantal mensen, dat via een vergelijkingssite een verzekering afsluit, daalt.