Lostprophets-zanger Watkins 35 jaar gevangenis in

Ian Watkins, de zanger van de voormalige Britse rockband Lostprophets, is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 35 jaar voor kindermisbruik. Dat meldt de BBC. Watkins moet ten minste 29 jaar van zijn straf achter de tralies doorbrengen, de laatste zes jaar mag als proeftijd worden uitgediend.

In november legde de 36-jarige Watkins, die vorig jaar december werd gearresteerd, een bekentenis af. Hij vergreep zich onder meer aan minderjarige fans van zijn band en probeerde een baby te verkrachten. Ook gaf hij toe onzedelijke foto's van kinderen te hebben gemaakt.

De rocker vergreep zich ook aan de kinderen van twee vrouwen die hun kinderen daarvoor beschikbaar hadden gesteld. De moeders bekenden eerder gedeeltelijk schuld. Zij werden woensdag tot respectievelijk zeventien jaar en veertien jaar cel veroordeeld, schrijft de Britse krant The Guardian.

Lostprophets werd in 1997 opgericht, speelde op verschillende Nederlandse festivals en verkocht wereldwijd zo'n 3,5 miljoen albums. De band viel eerder dit jaar uit elkaar omdat de overige bandleden er geen trek meer in hadden na Watkins' arrestatie.

Er komen mogelijk nog meer gruweldaden van Watkins aan het licht. Het onderzoek naar hem loopt nog.