Beyoncé treedt op 18 maart op in de Ziggo Dome in Amsterdam

Beyoncé baalt van hedendaagse muziekbeleving

Beyoncé vindt het jammer dat mensen tegenwoordig niet meer de tijd nemen om naar haar muziek te luisteren. "Mensen luisteren maar een paar seconden naar een nummer. Ze investeren hun tijd niet meer in een heel album", zegt de zangeres in een filmpje dat ze op Facebook plaatste.

"Het gaat alleen nog maar om de singles van een plaat en om de hype daar omheen", zegt de zangeres, die vrijdag onverwacht haar vijfde studioalbum, Beyoncé, op iTunes zette. Beyoncé wil met de nieuwe plaat verandering brengen in de muziekbelevenis van mensen. Daarom maakte ze bij alle veertien liedjes een videoclip. "Ik wil dat mensen mijn hele visie zien en dat ze een prachtige ervaring beleven als ze naar mijn muziek luisteren en ernaar kijken. Ik wilde het hele plaatje."

De 32-jarige zangeres ziet zelf altijd beelden als ze naar mooie muziek luistert. "Dan zie ik beelden voor me die verbonden zijn aan een bepaalde emotie, een herinnering, mijn leven of mijn dromen en fantasieën", somt Beyoncé op. "Al die dingen zijn verbonden met muziek." Ze wil dat haar fans een idee krijgen van wat de zangeres ziet als ze muziek luistert. "Ik wil dat ze de nummers luisteren en het verhaal zien dat ik in mijn hoofd heb."

Beyoncé werkte voor de plaat samen met onder anderen haar man Jay-Z, Drake, Frank Ocean en Destiny's Child-collega's Michelle Williams en Kelly Rowland. Ook is haar bijna 2-jarige dochter Blue Ivy op de cd te horen. Na de online release ligt het nieuwe album, dat bestaat uit een cd en dvd, vanaf volgende week vrijdag ook fysiek in de winkels. De zangeres treedt op 18 maart op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Kaarten zijn vanaf dinsdagochtend verkrijgbaar.