Rutte vindt zoen Onno Hoes privé

Het veelbesproken 'kusje' van de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes is een 'pure privézaak', vindt premier Mark Rutte (VVD). Rutte wil zich verder niet uitlaten over de ophef rondom zijn partijgenoot, bleek vrijdag op de wekelijkse persconferentie van Rutte in Den Haag.

Rutte sloot zich aan bij het commentaar van vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA). "Iedereen mag zoenen met wie hij wil", zei Asscher op de vraag wat hij vindt van het gedrag van de eerste burger van Maastricht, tevens de man van roddelkoning en musicaltycoon Albert Verlinde.

Eerder deze week bleek dat Hoes de steun houdt van de gemeenteraad van Maastricht. Na een overleg achter gesloten deuren lieten de fractievoorzitters in de raad schriftelijk weten achter de burgemeester te staan. Wel betreuren ze de ophef over de kwestie. Verlinde liet weten begrip te hebben voor het slippertje van zijn partner.

Donderdagavond verklaarde de 24-jarige man met wie Hoes zoenend werd gefotografeerd, Ruud Schepers, dat geen sprake was van een eenmalige zoen. Hij claimt een affaire te hebben gehad met de 52-jarige burgervader. Schepers is boos, verdrietig en teleurgesteld, omdat Hoes doet alsof sprake is van een 'vluggertje in een hotel', zei Schepers donderdagavond in een interview met Show Laat.