Dj Martin Garrix vindt gillende meisjes eng

Martijn Garritsen is blij dat er nog geen gillende meiden voor zijn hotel staan. De 17-jarige Nederlander, die als dj Martin Garrix internationaal aan de weg timmert, zou dat 'een beetje eng' vinden. Desondanks vindt hij vrouwelijke aandacht wel grappig. "Via Instagram en Twitter worden wel behoorlijk wat hartjes naar me gestuurd. Stiekem best leuk", vertelt Garritsen donderdag aan De Telegraaf.

Bij zijn shows vallen de dames nog niet met bosjes voor Garritsen. "Mijn shows kennen een leeftijdsgrens van 18 of 21+, dus jonge meisjes mogen niet eens naar binnen. Theoretisch gezien zou ik zelf niet eens naar binnen mogen." De dj, bekend van zijn hit Animals, heeft 'een beetje' een vriendin. "Dat is nog niet helemaal duidelijk."

Hoewel Martijn over de hele wereld in clubs staat, gaat hij nog vier dagen per week naar school. "Maar ik heb wel verlof gekregen om deze toer te kunnen doen", vertelt Garritsen, die momenteel in Azië zit en volgend jaar tournees door de Verenigde Staten en Australië in zijn agenda heeft staan. "Het schema is weliswaar zwaar, maar goed te doen. Vooraf was ik bang dat mijn leven alleen nog maar zou bestaan uit slapen en shows geven, maar ik zie vaak best veel van de landen waar ik mag optreden."

Garritsen noemt zijn leven 'een geweldig gekkenhuis'. "Soms voelt alles heel onrealistisch. Animals kwam in november binnen op één in de Britse hitparade. Toen stuurde de Britse zangeres Lily Allen me een berichtje om me te feliciteren. Haar nummer stond op de tweede plek. Bizar."

Ook nu zijn leven op zijn kop staat, blijft Garritsen nuchter. "Wat ik nu allemaal meemaak, is echt gestoord, maar ik ga niet opeens arrogant doen. Als ik ga stappen met vrienden ben ik gewoon Martijn Garritsen, niet dj Martin Garrix. Het zou een beetje zielig zijn om de held uit te hangen omdat ik nu 'toevallig' succesvol ben."