Advocaten kijken naar EA en Battlefield 4

Het zit Electronic Arts niet mee. Een advocatenkantoor, gespecialiseerd in aandeelzaken, is aan het onderzoeken of de uitgever bewust investeerders misleid heeft rondom de ontwikkeling en release van Battlefield 4.

Volgens de advocaten van Holzer Holzer & Fistel onderzoekt het bedrijf of EA voldaan aan de federale financiële wetgeving bij het maken van publieke verklaringen over Battlefield 4 tussen 24 juli en 4 december.

"Het onderzoek richt zich in het bijzonder op verklaringen in die tijd met betrekking tot de ontwikkeling en verkoop van de videogame Battlefield 4 en de impact van het spel op de toekomstige inkomsten en projecten van EA", aldus het bedrijf. De advocaten vragen iedereen die EA-aandelen heeft gekocht in de periode tussen 24 juli en 4 december en verlies leed op die investering, contact op te nemen met de firma.

De lancering van Battlefield 4 is niet al te rooskleurig verlopen. Er zijn allerlei problemen gemeld op alle platformen waar het spel voor uitgekomen is. Vorige week heeft EA de ontwikkeling van DLC voor Battlefield 4 stop laten zetten om alle mensen bij ontwikkelaar DICE aan oplossingen voor de problemen te laten werken.

Een PlayStation 4-patch werd deze week uitgebracht voor Battlefield 4, die volgens DICE een grote hoeveelheid client crashes moet oplossen.

Na regen komt zonneschijn