Google introduceert persoonlijke Street View

Consumenten kunnen sinds maandagnacht een gepersonaliseerde versie van Google Street View maken. Gebruikers kunnen verschillende 360 gradenfoto's op een kaart plakken en met elkaar verbinden. Het is de eerste keer dat gebruikers de foto's binnen kaartendienst Google Maps kunnen aanpassen.

De nieuwe functie combineert Google Maps met Google Spheres, een dienst om foto's met elkaar te combineren tot een panoramafoto. De foto's moeten op een kaart worden geprikt, waarna de looproutes tussen de punten kunnen worden aangegeven. Zo kunnen vakantiegangers bijvoorbeeld een impressie van hun reis delen.

Voor het maken van een 360 gradenfoto kunnen allerlei camera's, telefoons of tablets gebruikt worden. Bij een smartphone of tablet met tenminste versie 4.2 van Android, het besturingssysteem van Google, zit dit ingebouwd. Fotocamera's en andere smartphones en tablets moeten Google's eigen View-software gebruiken om meerdere foto's samen te voegen tot een 360 gradenfoto.

Tot op heden konden gebruikers van Google Maps allerlei locaties op de wereld virtueel bekijken, maar hierbij gaat het altijd om foto's die gemaakt zijn door de internetgigant zelf. Google Spheres is een dienst waarbij panoramafoto's van gebruikers op een wereldkaart worden geplakt.