PS4 66% meer verkocht dan Xbox One

Sony's PlayStation 4 is vaker verkocht in Noord-Amerika in de maand november dan Microsofts Xbox One, zegt de bekendste analist uit de gamesindustrie, Michael Pachter.

Pachter schat dat PlayStation 4 zo'n 1,25 miljoen keer over de Noord-Amerikaanse toonbank is gegaan in november, terwijl Microsofts nieuwe console, Xbox One, 750.000 maal verkocht is in Noord-Amerika. Met 66% meer verkopen lijkt het dat Sony aan het winnen is. Maar PlayStation 4 wordt sinds 15 november verkocht en Xbox One is sinds 22 november verkrijgbaar. Sony heeft een voorsprong van een week in deze verkoopcijfers.

Pachter schat ook in dat de 'oude' consoles minder verkocht hebben door de komst van de nieuwe generatie. Captain Obvious denkt dat PlayStation 3, Wii U en Xbox 360 respectievelijk met 28%, 65% en 44% gedaald zijn, in vergelijking met de verkoopaantallen in november 2012.

Pachter heeft nog een wijze raad voor Microsoft. Hij zegt dat de prijs van Xbox One moet dalen, want anders wint Sony deze generatie. De Xbox One is 100 dollar duurder dan PlayStation 4.

Michael Pachter